Vi brygger den gode historie

Kloakmester i nærheden af Vordingborg og Sydsjælland

kloak

Det er vigtigt med en kloakmester i nærheden og det er det også i Vordingborg og Sydsjælland. Her opstår der ligesom andre steder i landet nogle gange problemer med kloakker, der kræver professionel hjælp. Det kan være alt fra et defekt rør til besøg af rotter. Da en fejl i reparationen kan være skyld i alvorlige vandskader, så kan det være påkrævet fra myndighederne at tilkalde en person med autorisation. En typisk fejl er at røret er tilstoppet og dette kan undgås ved løbende at hælde afløbsrens i toilet og håndvask.

En kloakmester kan afhjælpe problemerne med rørene

Hvis du for eksempel har et toilet, der ikke kan skylde ordentligt ud og vandet derfor stiger, kan det skabe et kæmpe problem. Selvfølgelig fordi toilettet derfor ikke længere kan benyttes og i værste tilfælde kan det føre til oversvømmelser i huset og senere vandskader. Skulle det ske, må man se sig nødsaget til at tilkalde en autoriseret kloakmester. Han eller hun vil som oftest først foretage en TV-inspektion og prøve at lokalisere fejlen. Når fejlen er lokaliseret kan man derefter påbegynde arbejdet med at få det udbedret. Måske er det blot et tilstoppet rør, men man kan også være så uheldig, at fejlen skyldes en underdimensioneret kloak. Dette betyder at kloakken simpelthen ikke er stor nok til at kunne føre vandet væk. Det er ikke alle fejl man selv kan eller må udbedre. Et tilstoppet rør kan undgås ved, at man selv vedligeholder røret og løbende kommer afløbsrens i toilettet. Skulle man derimod være så uheldig at have en underdimensioneret kloak, så kan det kræve drastiske metoder. Her må man vurdere den enkelte sag og muligvis være nødt til at grave haven op for at bygge nyt.

Har du problemer med rotter, så kan du tilkalde en kloakmester

I Vordingborg og Sydsjælland er man ikke så heldig at kunne undgå rotter. Rotter kan være en plage og kan sprede sygdomme til mennesker. Det er endda set før, at rotter har angrebet børn og husdyr. Derfor vil man gerne undgå at rotterne kommer ind i ens hjem. De trives stortset over det hele, men mest notoriske er de for at rende rundt i kloakkerne. Alle afløb fører ned til en kloak og det giver rotterne mulighed for at løbe op gennem afløbene i jagt efter mad. Har man været så uheldig at have fået besøg af de ubudne gæster, så er der heldigvis hjælp at hente. Man kan få monteret en så kaldt rottespærre, der tillader vandet at løbe ud, men umuliggør det for rotterne at løbe ind. Denne rottespærre skal selvfølgelig laves af et særligt materiale, som rotterne ikke kan tygge sig igennem, som regel er dette materiale stål. Det er vigtigt at rottespærren bliver monteret korrekt og det er ikke længere lovligt at montere en som lægmand. For at opsætte rottespærre kræver det et kursus og en forståelse for rotters adfærd og biologi. De nødvendige beviser for dette har kun fagpersoner med den rette uddannelse. Læs mere her.

Lisbeth Carlsen

Læs flere artikler af denne skribent

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *