Vi brygger den gode historie

Gulve i dit hjem skal både være funktionelle og fuldende æstetikken i dit hjem

Gulve

Slidte gulve kan blive repareret eller udskiftet

Det er klart at gulvene i dit hjem slides dagligt, eftersom hele dagligdagen foregår frem og tilbage over det – man går på det, der står tunge møbler på, man taber ting eller spilder på det, og dyr som hunde og katte kan sætte deres klør i det når de går hen over det, hvis gulvet er særligt glat. Gulvet er kort sagt under et gevaldigt pres fra hverdagen og selvfølgelig vil dette slid efterhånden som tiden går sætte sit præg på det. Et slidt gulv er desværre også et grimt gulv, og eftersom gulvet fylder så stort et areal af ens hjem – og desuden er så iøjefaldende – er det klart at gulvet kan ødelægge hjemmets æstetiske udtryk, hvis det forsømmes.

Der er to løsninger på et grimt og slidt gulv: Man kan reparere eller nedslibe det, eller man kan brække det op og lægge et nyt gulv. Vælger man den første løsning får man sig en nogenlunde acceptabel og tilfredsstillende – og noget billigere – løsning. Vælger man den anden løsning får man sig en noget mere bekostelig, men til gengæld ganske perfekt løsning, som dog kræver en del videre overvejelser og beslutninger, fordi alle muligheder pludselig ligger for fødderne af en. Hvilken type gulv skal jeg have? Hvilken farvetone eller nuance skal det være? Hvad vil passe ind i rummet? Hvad skal gulvet kunne klare af dagligdagsslid?

Få hjælp af Vestergaard & Lauridsen.

Når du skal have nye gulve kan det være hjælpsomt med en professionel sparringspartner

Gulvet optager som sagt en ganske betydelig portion af rummet og er i høj grad med til at forme det æstetiske udtryk som møder dig når du indtræder i et rum. Det er derfor ganske betydeligt at det gulv du vælger at få lagt passer ind rummets stil og i den stil som er gennemgående for huset. Ofte er gulvet en slags ’rød tråd’ i huset, og det er derfor ikke helt uvæsentligt at man medtænker hele hjemmets æstetik, selv hvis der kun skal lægges nyt gulv i ét rum. Ved at medtænke hjemmets helhed bliver det lettere at finde den rigtige designløsning, men er du alligevel på bar bund, kan det være en god idé at få hjælp af en håndværker allerede i idéfasen, fordi de har erfaring og øje for ting som du ikke nødvendigvis selv har.

Hvad angår funktionalitet er dette utrolig vigtigt, særligt fordi du udskifter det gamle og slidte gulv for et nyt. For ikke at skulle ud i en lignende situation kun få år senere, er det særdeles vigtigt at overveje hvilket slid gulvet vil blive udsat for – og gerne skal kunne holde til. Dette kan man næsten ikke tage højde for selv – uden hjælp fra en professionel. Selvom alle gulve naturligvis skal have en vis holdbarhed og kvalitet, vil en håndværker kunne vejlede dig til din bedste match. Du kan derfor med fordel hyre en håndværker allerede i idéfasen, inden selve arbejdet skal udføres.

Lisbeth Carlsen

Læs flere artikler af denne skribent

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *