Vi brygger den gode historie

Forkæl dig selv med brød eller kage fra din bager

frisk brød

Der er mange måder at forkæle sig selv på: Nogle tager et glas vin efter aftensmaden, nogle spiser et stykke chokolade lørdag aften, nogle tager et ekstra stykke kage til eftermiddagskaffen, men ofte forkæler vi os selv med mad og drikke. I vores kultur og begrebet ’hygge’ tæt forbundet med mad, og for mange vil ordet ’selvforkælelse’ altså derfor være synonym med at ’tage lidt ekstra’ eller at spise og drikke noget med lidt flere kulhydrater i.

Spar besværet; gå i bageren søndag morgen

Mange forbinder det at bage – hvad enten det er brød eller kager – som en helt særlig grad af hygge. Ikke fordi bagningen i sig selv er hyggelig, faktisk kan det for nogle mennesker være en rigtig svær kundskab at mestre, men fordi duften af nybagt brød som spreder sig i køkkenet er hyggelig, og fordi det at sætte tænderne i en lækker, varm, nybagt bolle med smør er hyggeligt.

I en travl og hektisk hverdag kan det både være tidskrævende og besværligt at skulle i gang med bagningen og derfor bliver det ofte valgt fra som en prioritet. Man skulle tro at det var til at finde tid til i weekenden så, men når weekenden endelig kommer er der mange der bare gerne vil slappe af og lave så lidt som muligt. Igen bliver bagningen nedprioriteret. Det betyder dog ingenlunde at man er tvunget til at skulle være foruden nydelsen af at sætte tænderne i et stykke varmt, nybagt brød en søndag morgen eller en lækker flødeskumskage til kaffen senere på eftermiddagen.

Med et hurtigt smut ned i den lokale bager i Rønde er dette problem nemlig hurtigt løst. At gå i bageren i stedet for at stå i køkkenet selv har sine fordele: Udover at være mindre tidskrævende, kan den lille morgen gåtur bygge en lille appetit op, således at når man endelig kommer hjem med de brune papirsposer fra bageren vil forventningen og dermed nydelsen have nået nye højder.

Din bager tager også imod bestillinger

Det er dog ikke kun dine egne fornøjelse som du kan tilfredsstille hos din bager. Der kan være et stort pres forbundet med at skulle have gæster en fredag aften eller at skulle modtage et større selskab nogle uger forud, for der er mange ting som man skal huske på og have ordnet inden. At skulle sørge for mad til alle kan i sig selv være en udfordring, men hvis man virkelig skal begejstre kan bagværk tit være vejen frem.

Det er dog sjældent man lige selv har tid til at skulle i gang med mel og gær, men det betyder ikke at det ikke kan lade sig gøre at skaffe lækre flutes til suppen eller gode kager til desserten. Ofte tager din bager imod forudbestillinger. Således skal du bare slå et hurtigt smut forbi bageren på vej hjem fra arbejde og så har de sørget for den lækreste forkælelse til dig selv og dine gæster.

Lisbeth Carlsen

Læs flere artikler af denne skribent

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *